Voortgezet onderwijs

Educatie

Abonnementen Bibliotheek Oosterschelde

Bibliotheek Oosterschelde heeft speciaal voor educatie een drietal abonnementen ontwikkeld; voor primair en voortgezet onderwijs en kinderdagverblijven.

Meer informatie

Zoek je een goed boek?

Volg onze Boekenbazen op Instagram met wekelijkse boekentips! Thrillers, dunne boeken, chicklits, heftige verhalen; we posten het allemaal. Zit er niks voor je tussen? Stuur ons dan een DM, dan kunnen we je vast helpen!

Naar Instagram

LEES-app (V)MBO

Met de LEES-app voor vmbo & mbo krijg je gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal zijn geselecteerd. Ook voor niet-leden van de bieb. De LEES-app is te gebruiken tot 1 september 2024.

Naar de LEES-app

Jongeren pagina's

Op deze pagina's vind je tips voor e-books en luisterboeken, lezen voor je lijst, oefenen voor je theorie-examen, boeken voor dyslexie en informatie voor je werkstuk of spreekbeurt.

Lees meer

De Bibliotheek op school (dBos):

De Bibliotheek op school is een aanpak die zich richt op het optimaliseren van de samenwerking tussen scholen en Bibliotheken. Centrale elementen daarbinnen zijn: het versterken van de leesomgeving op school, het aantonen van de effectiviteit van de aanpak en het vergroten van de deskundigheid van leerkrachten (school) en leesconsulenten (Bibliotheek) op het gebied van leesbevordering en informatievaardigheden.

"Met 15 minuten vrij lezen per dag kan een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar leren. Leerkrachten van scholen die meedoen met de Bibliotheek op school, zijn betere leesbevorderaars dan gemiddeld. Beginnen ouders al vroeg met voorlezen, dan vinden hun kinderen lezen leuker én worden ze er beter in. Bij jongens is dit effect nog groter."

Interesse in dBos?


Samenwerkingsvormen met de Bibliotheek:

Monitor

Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school (Monitor dBos) wil doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden van de leerlingen te stimuleren.

Lees meer

Bouwstenen

Deze bouwstenen zorgen voor een prettige 'plan-do-check-act' methode. We gaan graag met jou aan de slag om tot betere resultaten te komen!

Lees meer