Primair onderwijs

Educatie

Educatief abonnement 2023-2024

Verrijkend aanbod voor leerkrachten van het basisonderwijs in de Oosterschelderegio. Profiteer een schooljaar lang van het aanbod!

Lees meer

Thema-collectie aanvragen

Wil je werken rond een bepaald onderwerp, dan kun je een themacollectie aanvragen via de Onderwijsbibliotheekdienst (OBD). Deze dienst is geen onderdeel van de Bibliotheek Oosterschelde. Hiervoor kun je een apart abonnement afsluiten.

Lees meer

Symposium: Lang zullen ze lezen!

Verrijkend aanbod voor leerkrachten van het basisonderwijs in de Oosterschelderegio. Profiteer een schooljaar lang van het aanbod!

Lees meer

De Nationale Voorleeswedstrijd

Alle informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd vind je hier: de verschillende rondes, de eregalerij en de winnaars!

Meer informatie

De Bibliotheek op school (dBos):

De Bibliotheek op school is een aanpak die zich richt op het optimaliseren van de samenwerking tussen scholen en Bibliotheken. Centrale elementen daarbinnen zijn: het versterken van de leesomgeving op school, het aantonen van de effectiviteit van de aanpak en het vergroten van de deskundigheid van leerkrachten (school) en leesconsulenten (Bibliotheek) op het gebied van leesbevordering en informatievaardigheden.

"Met 15 minuten vrij lezen per dag kan een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar leren. Leerkrachten van scholen die meedoen met de Bibliotheek op school, zijn betere leesbevorderaars dan gemiddeld. Beginnen ouders al vroeg met voorlezen, dan vinden hun kinderen lezen leuker én worden ze er beter in. Bij jongens is dit effect nog groter."

Interesse in dBos?


Samenwerkingsvormen met de Bibliotheek:

Monitor

Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school (Monitor dBos) wil doelgericht samenwerken met de Bibliotheek om de taalontwikkeling en de informatievaardigheden van de leerlingen te stimuleren.

Lees meer

Bouwstenen

Deze bouwstenen zorgen voor een prettige 'plan-do-check-act' methode. We gaan graag met jou aan de slag om tot betere resultaten te komen!

Lees meer

V@school

V@school is een compleet catalogus – en uitleensysteem voor het beheer van de schoolbibliotheek in het Primair Onderwijs. Met V@school kunnen alle gebruikers van de schoolbibliotheek boeken zoeken, uitlenen, innemen en reserveren.

Lees meer


Voor jeugd en ouders

Hier is alles te vinden wat de Bibliotheek voor de jeugd heeft. Of ze nu lekker weg willen dromen in een (e)boek of opzoek zijn naar informatie over een onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk. 

Naar de jeugdpagina's

Mediacoach

De Mediacoach van de Bibliotheek is er voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, leerlingen en ouders. Maak een keuze uit dit extra aanbod of vraag naar de mogelijkheden voor jouw school of kinderopvanglocatie.

Meer informatie

VoorleesExpress

De VoorleesExpress richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Een vrijwilliger komt voorlezen en onderneemt taalactiviteiten.

Meer informatie