Kinderopvang

Educatie

Abonnement Kinderopvang

Je kunt een gratis bibliotheekabonnement voor kinderopvang gebruiken voor het lenen van materialen bij een vestiging van de Bibliotheek Oosterschelde of de bibliobus. 

Meer informatie

Thema-collectie aanvragen

Wil je werken rond een bepaald onderwerp, dan kun je een themacollectie aanvragen via de OBD (de Onderwijsbibliotheekdienst). Deze dienst is geen onderdeel van de Bibliotheek Oosterschelde. Hiervoor kun je een apart abonnement afsluiten.

Meer informatie

Trainingen medewerkers

De Bibliotheek ondersteunt een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang. Dit doen we met een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van medewerkers, het betrekken van ouders, een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

Mail voor meer informatie

Jeugd 0-6 jaar

Hier vind je informatie over onze nieuwste boeken, voorleesfilmpjes, ebooks, luisterboeken en mediawijsheid.

Neem een kijkje

Boekfiets

De boekfiets is een bakfiets gevuld met prentenboeken, spelletjes en een muziekinstallatie. Kom samen luisteren naar een vrolijk verhaal en achteraf doen we een kleine activiteit.

Meer informatie

BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Meer informatie

VoorleesExpress

De VoorleesExpress richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Een vrijwilliger komt voorlezen en onderneemt taalactiviteiten.

Meer informatie