Resultaat 1 - 10 (van 35)

• Cursus DigiVitaler van start Bekijk details

30 januari 2024

De Bibliotheek Oosterschelde start in februari met een reeks van drie cursussen DigiVitaler om mensen wegwijs te maken in de wereld van de digitale zorg. Op drie verschillende locaties leren deelnemers tijdens drie lessen om zelf hun gezondheidszaken te regelen via internet.

• Inloggen Online Bibliotheek Bekijk details

22 januari 2024

Maak jij gebruik van de Online Bibliotheek? Vanaf 29 januari 2024 vindt er een kleine wijziging plaats voor het inloggen in de app en op de website.

• Week van de lieve briefjes Bekijk details

11 januari 2024

Het is een klein gebaar dat door veel mensen gewaardeerd wordt: een lieve kaart. Van 13 t/m 19 januari is het de Week van de Lieve Briefjes. Kom langs bij één van onze vestigingen om een mooie ansichtkaart uit te kiezen om te schrijven en versturen.

• Organiseer je eigen spelevenement in Bibliotheek Goes Bekijk details

11 december 2023

Een Catan-competitie voor scholieren of een Rummikub-middag voor senioren; het kan allemaal in de bieb. Om samen met de inwoners van Goes en omstreken het activiteitenaanbod uit te breiden, daagt de Bibliotheek Goes iedereen die van een spelletje houdt uit om zelf ideeën aan te dragen.

• Scalda en de bibliotheken in Zeeland versterken leesmotivatie Bekijk details

4 december 2023

Maandag 27 november 2023 is door de directeuren van Scalda en de Zeeuwse Bibliotheken in Middelburg een samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze driejarige samenwerking gaan we de leesmotivatie versterken onder de mbo-studenten en een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en toekomstmogelijkheden van studenten.

• “Nu is het moment om de bieb verder te versterken!” Bekijk details

16 november 2023

De gemeente Tholen heeft op verzoek van onze Bibliotheek de specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen (SPUK BIEB) aangevraagd en ontvangen. “Met dat geld gaan we een kleinere vestiging uitbreiden tot een kernvestiging. Dat betekent niet alleen dat we de collectie uitbreiden, maar ook dat we diverse activiteiten gaan aanbieden. En – heel belangrijk – we nemen professioneel personeel aan dat kan bijdragen aan de bestrijding van de laaggeletterdheid”, vertelt onze directeur Robin Bierens....

• Beter leesonderwijs en fijne plek voor lezen en leren jongeren Bekijk details

26 oktober 2023

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn blij met de besteding van een subsidie (gefinancierd vanuit de middelen van het Nationaal Programma Onderwijs) aan een samenwerkingsproject tussen de Stichting Bibliotheek Oosterschelde en het Pieter Zeeman Lyceum. Eén van de doelen van het project is een positieve impuls geven aan het leesplezier van de leerlingen van Pieter Zeeman, zowel op school als in de Bibliotheek in Zierikzee.

• Aan de slag met verstevigen bibliotheekwerk in Oosterschelderegio Bekijk details

8 september 2023

Bibliotheek Oosterschelde ontvangt een eenmalige specifieke uitkering van de overheid om nieuwe vestigingen te openen en bestaande bibliotheekvoorzieningen te verbeteren in de gemeente Tholen en Schouwen-Duiveland. De overheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te laten zijn.

• Kom in actie tegen laaggeletterdheid Bekijk details

22 augustus 2023

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In de Oosterschelde regio gaat het om 16% van de volwassenen. Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) brengen de gemeente Borsele en de Bibliotheek Oosterschelde dit extra onder de aandacht.

• Leespunt ’s-Heerenhoek verhuist naar de Blikvanger Bekijk details

22 augustus 2023

Het leespunt van de Bibliotheek Oosterschelde in ’s-Heerenhoek is verhuist naar Bredeschool de Blikvanger aan de Deken Tomaslaan 35. Het leespunt is vanaf 29 augustus iedere dinsdag geopend van 14.00-15.30 uur.

Paginanavigatie